De Proloog: netwerkevenement op de fiets

| 20-04-2017

“Wat is er leuker dan lekker sportief bezig zijn en ondertussen op een ongedwongen wijze netwerken met andere ondernemers?” Aan het woord zijn de ondernemers Peter Duitman (Rienks Arbodienst), Eric Krabbe (Djopzz) en Jacco Vonhof (Novon). Samen organiseren zij op woensdag 19 juli De Proloog, een netwerkevenement op de fiets.

De Proloog: netwerkevenement op de fiets

“De Proloog is nieuw, maar niet uniek. We hebben in Zwolle natuurlijk vijf jaar lang de Tour de Countus gehad, maar nu Countus daar mee is gestopt hebben wij het stokje eigenlijk overgenomen”, vertelt Peter Duitman, die enorm uitkijkt naar de eerste editie van De Proloog. “Ik vind fietsen geweldig en ik geniet ook van het contact met relaties. En volgens mij valt dat prima te combineren.” Als het aan de initiatiefnemers Duitman, Krabbe en Vonhof ligt, dan stappen er woensdag 19 juli in Zwolle zo’n veertig tot vijftig ondernemers op de fiets voor een tocht van 60 of 80 kilometer door de regio. “De routes worden uitgezet door voormalig profrenner Maarten Nijland. Hij weet als geen ander waar je in de omgeving heerlijk kan fietsen”, stelt Peter Duitman.

“Met De Proloog bieden wij ondernemers simpel gezegd de optie om samen te wielrennen, bij te praten met andere enthousiaste fietsende ondernemers en te discussiëren over de nieuwste fietsframes, maar (on)bewust ook over zakelijke interesses en mogelijkheden”, zegt Eric Krabbe, die zelf ook regelmatig op de mountainbike of de racefiets stapt. “Sporten is gewoon leuk en wat ons betreft kan netwerken prima op de fiets. Bovendien ligt de drempel om met elkaar in gesprek te gaan meteen een stuk lager. Iedereen heeft immers sportieve kleding aan en een helm op.”

De Proloog: netwerkevenement op de fiets

Op de fiets is er volgens het drietal geen vaste hiërarchie, ofwel iedereen is gelijk. “Fietsen is een goede manier gebleken voor het ontstaan van duurzame werkrelaties”, vertelt Jacco Vonhof. “Dit komt doordat het minder competitief van aard is dan andere sporten. Waar je bij veel sporten vaak direct gaat nadenken of je je tegenstander gaat verslaan of dat je verslagen gaat worden, is dat bij fietsen niet het geval. Soms wordt het spel zelfs gemanipuleerd om maar niet te winnen van die potentiële nieuwe opdrachtgever om zo, denkt men, de nieuwe opdracht binnen te halen. Dat lijkt ons niet de juiste manier van zaken doen.” Aanmelden voor De Proloog kan via het aanmeldformulier op www.deproloog.nl. Na aanmelding ontvang je nadere informatie over het nieuwe netwerkevenement op de fiets.

Deel deze pagina: