Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Ondernemers genieten van eerste Proloog

| 19-07-2017

Zo’n veertig ondernemers uit Zwolle en omgeving hebben woensdag deelgenomen aan de eerste editie van De Proloog. Onder een stralend zonnetje reden de deelnemers een toertocht van ruim 70 kilometer, waarin onder andere de Lemelerberg werd beklommen. Voormalig profwielrenner Tom Veelers voorzag de fietsers hier en daar van tips, terwijl Maarten Nijland de koers begeleidde.

De groep ondernemers annex fietsers kwamen rond 11.00 uur bijeen in het Landstede Sportcentrum, om onder het genot van koffie en een broodje kennis met elkaar te maken. Rond de klok van 12.00 uur werd het tijd om op de fiets te stappen en onder leiding van voormalig profrenner Maarten Nijland een route van ruim 70 kilometer af te leggen. De route liep van Zwolle naar Wijthmen, om via Lemele, de Lemelerberg en Dalfsen weer terug te keren in de stad. “Het waren 75 fantastische kilometers, echt een hele fijne route. En op de fiets netwerken is een mooie mogelijkheid om kennis te maken en misschien wel zaken te doen. Ik vond het een hele mooie tocht”, vertelt een deelneemster, terwijl ze samen met organisator Peter Duitman al op de volgende editie proost.

De groep arriveerde rond 15.30 uur weer bij het Sportcentrum, waar na een opfrissende douche een barbecue stond te wachten. Tegelijkertijd werd de finale van de zeventiende etappe van de Tour de France gevolgd, waarin de renners onder andere de Telégraphe en de Galibier voor de kiezen kregen. Onder toeziend oog van de deelnemers aan De Proloog, die op groot scherm meekeken, ging Primoz Roglic van Lotto-Jumbo met de dagzege aan de haal. Tom Veelers, oud-prof en op dit moment coach bij Team Sunweb, keek na afloop ook naar de ontknoping. “Het is jammer dat Kittel er door een val uit ligt. Voor ons is het groen nu makkelijker te winnen, maar een val is nooit goed. En Mollema is weer lekker aan het brommen voor Contador.”

Veelers hoopt volgend jaar, als De Proloog wellicht voor de tweede keer wordt georganiseerd, weer van de partij te zijn. Hij genoot van de tocht en de omgeving. “Ik vond het hartstikke mooi, de combi tussen netwerken en fietsen is altijd goed. Zelf heb ik er ook zeker iets aan gehad, want je bent nooit klaar met leren. Deze mensen hebben allemaal kundigheid en daar probeer ik iets van op te steken. Ik zie de uitnodiging voor volgend jaar graag tegemoet”, lacht Veelers.

Deel deze pagina: