Informatie over De Proloog

“Wat is er nou leuker dan lekker sportief bezig zijn en ondertussen op een ongedwongen wijze netwerken met andere ondernemers?” Aan het woord zijn de ondernemers Peter Duitman (Rienks Arbodienst), Eric Krabbe (Djopzz) en Jacco Vonhof (Novon). Samen organiseren zij op donderdag 19 juli de tweede editie van De Proloog, een netwerkevenement op de fiets.

Zo’n veertig ondernemers uit Zwolle en omgeving namen deel aan eerste editie van De Proloog en zij maakten onder een stralend zonnetje een toertocht van ruim 70 kilometer, waarin onder meer de Lemelerberg werd beklommen. Voormalig profrenner Maarten Nijland begeleidde de koers. “Maarten is ook dit jaar van de partij, dus dat is goed nieuws. Hij weet immers als geen ander waar je in de omgeving heerlijk kan fietsen”, stelt Peter Duitman, die op donderdag 19 juli meer ondernemers aan de start verwacht dan afgelopen jaar. “De reacties na De Proloog waren zeer positief en we ontvingen gelijk enthousiaste berichten van ondernemers die een volgende keer graag wilden aansluiten.”

Aan het programma van het netwerkevenement wordt nauwelijks gesleuteld. “De deelnemers worden - net als vorig jaar - vanaf 11.00 uur ontvangen in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Daar staat een kopje koffie klaar en kan een broodje worden genuttigd, om vervolgens 12.00 uur op de fiets te stappen voor een tocht van 70 tot 80 kilometer door de regio”, aldus Eric Krabbe, die verwacht dat er tijdens de tweede editie van De Proloog in drie groepen wordt gefietst. “Het belooft weer een leuke middag te worden. Als wij na het fietsen terugkeren bij het Landstede Sportcentrum, dan is er de mogelijkheid om te douchen en gaat de barbecue aan. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen wij vervolgens nagenieten van de fietstocht en ondertussen smullen van de geweldige Tour-etappe van die dag.”

Voor de renners in de Tour de France staat donderdag 19 juli etappe nummer twaalf - een tocht over 175 kilometer van Bourg-Saint-Maurice naar Alpe d’Huez - op de rol. Onderweg krijgen de profs legendarische bergen als de Col de la Madeleine en de Col de la Croix de Fer voor de wielen, waarna de etappe wordt afgesloten met de mythische Alpe d’Huez. “Een groot scherm mag dan ook niet ontbreken bij de barbecue, zodat wij de koers prima kunnen volgen”, stelt Jacco Vonhof, die uitkijkt naar de tweede editie van De Proloog. Ondernemers die graag deel willen nemen kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvang je nadere informatie over het netwerkevenement op de fiets.