Tom Veelers speciale gast bij De Proloog

| 15-05-2017

Niemand minder dan Tom Veelers is één van de deelnemers aan De Proloog, het netwerkevenement op de fiets dat woensdag 19 juli wordt georganiseerd door Peter Duitman (Rienks Arbodienst), Eric Krabbe (Djopzz) en Jacco Vonhof (Novon). De 32-jarige Veelers, die eind 2016 - vanwege een langdurige knieblessure - zijn wielercarrière abrupt moest beëindigen, is dit jaar actief als coach bij Team Sunweb.

Tom Veelers speciale gast bij De Proloog

De voormalig profrenner uit Ootmarsum behaalde in zijn profcarrière vier zeges. Waardevol was Tom Veelers vooral in zijn rol als ‘lead out-man’. In die positie loodste hij sprinter Marcel Kittel naar vele zeges in het shirt van Giant-Alpecin en haar voorgangers. Als belofte wist hij de Nederlandse semi-klassieker Parel van de Veluwe te winnen, evenals Olympia’s Tour en Parijs-Roubaix. Veelers had bij Sunweb nog een contract als renner tot het einde van 2017. Bij diezelfde ploeg is hij nu werkzaam als coach. “Ik ben nog steeds in en om de koers te vinden”, vertelt Tom Veelers. “Tijdens de wedstrijd zit ik echter niet meer op de fiets, maar in de auto. Daarnaast verricht ik vooral veel voorbereidingswerk om een zo goed mogelijk op elkaar ingespeelde groep te creëren en daar uiteraard een mooie uitslag mee na te streven.”

Begin 2017 moest Veelers wel even wennen aan zijn nieuwe rol. “Het vergt wat aanpassingen van een actief renner om de switch te maken naar een maatschappelijke carrière, maar ik weet mijn draai steeds beter te vinden”, aldus de rappe renner, die het initiatief voor De Proloog toejuicht. “Het initiatief om een netwerkevent op te zetten is altijd een verrijking voor jezelf en de werkomgeving. En om dit ook nog eens met een mooie fietstocht te combineren; dat lijkt mij het beste van beide kanten!” De Proloog wordt woensdag 19 juli voor de eerste keer gehouden. Deelnemende ondernemers kunnen kiezen voor een tocht van 60 of 80 kilometer, uitgezet door voormalig profrenner Maarten Nijland. Aanmelden voor De Proloog kan via het inschrijfformulier op www.deproloog.nl. Na aanmelding ontvang je nadere informatie over het nieuwe netwerkevenement op de fiets.

Deel deze pagina: